Choď na obsah Choď na menu
 


CHALANOM VSTUP ZAKÁZANÝ

1 Všade samé čary

Lissi sa v poslednom čase správa akosi čudne. Stále je ospalá a má pred Tinkou tajnosti, ktoré jej odmieta prezradiť. Tinka sa na svoju najlepšiu kamarátku a nevlastnú sestru poriadne hnevá. Neskôr zistí, že Lissi sa snaží na brigádach zarobiť peniaze, aby mohla mame Grit kúpiť náhradu za strateného strieborného slona, jej najobľúbenejší talizman. Tinka ju, samozrejme, podporí, lenže obidve sestry sa rútia z jedného maléru do druhého. A to napriek tomu – alebo práve preto? –, že od Klubu čarodejníc dostali mimoriadne povolenie čarovať počas jedného týždňa vždy a všade.

 

vsade-same-cary.jpg

 

2 Čary sa začínajú!

 

Chalanom stále vstup zakázaný! Dievčenský klub to nemá jednoduché!
Jeho tri členky neberie nikto vážne. A malí drzí bratia už vôbec nie. Lenže potom dostanú Emily a jej najlepšie kamarátky Cosima a Pim zvláštnu úlohu. Majú sa postarať o čudesné zvieratá starého pána Lisandera. Tri dievčatá sa z ničoho nič premenia na čarodejnice - a z otravných bratov sú odrazu chrobáky hnojivaly.
Raz, dva, tri... čary sa začínajú. A ty si pri tom!

Pravidlá Dievčenského čarodejníckeho klubu:

  • Zabávať sa.
  • Veľa sa smiať.
  • Občas urobiť chalanom zo života peklo!

 

cary-sa-zacinaju.jpg

 

3 Útok čierných čarodejníc

Páčia sa vám príbehy plné zábavy, prekvapení a neočákavaných rozuzlení? Veselé príbehy Lissi a Tinky sú určené všetkým malým čarodejniciam. Chalanom vstup zakázaný!

 

utok-ciernych-carodejnic.jpg

 


4 Chaos na školskom výlete
Zdá sa, že čarodejné sily Tinky a Lissi sa načisto zbláznili – a to práve počas školského výletu! V najnovšom príbehu sa sestrám čarodejniciam kúzla vymknú spod kontroly a opäť nie je o problémy a dobrodružstvá núdza.

chaos-ciernych-carodejnic.jpg

 

5 Ako vyčarovať superchalana

Lissi zachváti panika: Tinka chce odcestovať za svojím milým Júliom do internátu a nechať ju jednoducho v kaši. No toto Lissi nemôže dopustiť!  Hneď jej napadne výborné riešenie: vyčaruje Tinke úžasného superchalana! Bohužiaľ jej kúzlo až tak celkom nevyjde a všetko nakoniec dopadne trochu inak, ako pôvodne plánovala...

 

 

ako-vycarovat-superchalana.jpg

 

6 Perfektný superžúr

Lissi je v poriadnej kaši: rozhodla sa, že usporiada lepší žúr ako Ulla, nová žiačka miestnej školy, ktorá terorizuje každého, kto sa jej odmieta podriadiť. Lenže Lissina sestra Tinka sa zatne a s nijakým večierkom v čarodejnom dome nesúhlasí. Nedá sa nič robiť, žúr sa bude konať vo veľkom dome Schnabelovcov-Meierbeerovcov, ktorí idú na víkend preč. Už asi tušíte, že ani tentoraz nepôjde nič podľa plánu a čarodejnícke sestry čakajú poriadne horúce chvíľky! Lissi totiž netuší, čo má Ulla vlastne za lubom.

 

perfektny-superzur.jpg

 

7 Kúzla na trápnych rodičov

To je hrozné! Existujú vôbec na svete trápnejší rodičia než tí Tinkini a Lissini? Grit behá v priliehavom trikote a v parochni z vianočných reťazí, Boris zas varuje ich spolužiakov pred nebezpečným účinkom mobilných telefónov... S tým musia sestry čarodejnice rozhodne niečo robiť. Ešte šťastie, že Klub čarodejníc práve vypísal súťaž v tvorbe nových zaklínadiel. Netrvá dlho a zaklínadlo na zmiznutie trápnych rodičov je na svete. Tinka a Lissi však netušia, kto v skutočnosti za súťažou stojí. Klub čarodejníc to totiž nie je...

 

kuzla-na-trapnych-rodicov.jpg

 

8 Hviezda si ty!

Čo sa Lissi úplne zbláznila? Z ničoho nič začne prejavovať ohromnú lásku ku koňom. A to, prosím, veľmi dobre vie, že Tinka je na konskú srsť alergická! Napriek tomu stojí Tinka svojej čarodejníckej kamarátke pri prvom stretnutí s veľkým valachom Buffalom odhodlane po boku. A keď do Lissi začnú nevyberavo zapárať dve nafúkané bohaté baby, rozhodne sa Tinka zlepšiť sestrino chabé jazdecké umenie kúzlami. Lenže jej čarovanie má netušené následky...

 

hviezda-si-ty-.jpg

 

9 Mám nenormálnu sestru!

Tinka má už vážne dosť toho, že musí byť vždy dobré a poslušné dievčatko! Objedná si preto nápoj u čarodejnice Hermíny Hoxterovej, špecialistky na čarodejné odvary každého druhu, ktorý z nej má spraviť najodvážnejšie a najdrzejšie dievča z celej školy. A to práve v čase, keď sa blíži školský výlet!
Nápoj však omylom vypije jej aj tak divoká sestra Lissi a všetko nakoniec dopadne úplne inak...

 

mam-nenormalnu-sestru.jpg

 

10 Prievan v dome

Dobrodružstvá nevlastných sestier plné čarodejníckych zauzlení pokračujú. Sympatické čarodejnice Tinka a Lissi majú vo svojom dome privítať účastníčku študentskej výmeny. Nie je to však obyčajné dievča! Deravé čierne pančušky, károvaná minisukňa, obojok s ostňami okolo krku a navyše nijaký rešpekt k pravidlám - tak to je, prosím pekne, Alexandra Slimáková, čarodejnica na výmenu! Ako hurikán vtrhne dievčatám a ich rodine do života a poriadne ho zamieša. Čaruje, až sa hory zelenejú, a spája sa s ňou tajomstvo...

 

prievan-v-dome.jpg

 

11 Sestre už fakt šibe!

Dobrodrustvá nevlastných sestier plné čarodekníckych zauzlení pokračujú. Lissi je zhrozená. Jej najlepšia kamarátka a nevlastná sestra Tinka má pred ňou tajomstvo. A ešte aké! Porušuje ich najdôležitejšie pravidlo: Chalanom vstup zakázaný! Lissi sa teda rozhodne priviesť Tinku na iné myšlienky a zaobstarať jej psa, ktorého si sestra aj tak už dávno želá. A pes sa skutočne objaví. Vyzerá ako teľa, ktoré spadlo do prostriedku podporujúceho rast srsti. A pripravené sú aj ďalšie prekvapenia...

 

sestre-uz-fakt-sibe.jpg

 

12 Sestra je doňho... No nazdar!

Lissi a Tinka sa vôbec o chalanov nezaujímajú - a prečo asi, keď majú obidve dokopy štyroch pekne protivných bratov, s ktorými by nevydržal snáď ani svätý! Lenže jedného dňa sa v ich triede objaví nový chalan a veľmi skoro sa zdá, že veľkému dievčenskému kamarátstvu bude naraz koniec. Tinke sa totiž Markus veľmi páči - v jednom kuse básni o jeho oblečení, účese, úsmeve. Lissi je hnevom bez seba! Nebude sa predsa o Tinku deliť - a ešte k tomu všetkému s chalanom! Už aj tak majú dosť starostí so zvedavou spolužiačkou Gretou, ktorá objavila ich čarodejnícky dom v Krištáľovej uličke, s trošku nepodarenými skrášľujúcimi kúzlami a s blížiacou sa svadbou rodičov! Keď teda jedného krásneho dňa náhodne objaví úplne špeciálne kúzlo, neváha a vyskúša ho. Poriadne bláznivé následky však na seba nenechajú dlho čakať.

 

 

 

sestra-je-donho...-no-nazdar.jpg

 

13 Matika a ďalšie pohromy

Matika nemusí byť akurát najobľúbenejší predmet. Naviac s príchodom nového učiteľa hrozí Lissi prepadnutie, a perfektné kúzlo, ktoré má vyriešiť všetky ich trampoty, nefunguje tak, ako má. Vo vzniknutom zmätku sa objavujú ďalšie komplikácie... Poradí sa našim čarodejniciam zažehnať všetky hroziace nebezpečenstvá? Chalanom vstup zakázaný!

 

matika-a-dalsie-pohromy.jpg

 

14 Naša trápna mamička!

Možno to poznáte. Pripadá vám mama príšerne nemoderná, ba priam trápna? A mama Tinky a Lissy chce navyše sprevádzať triedu na školskom výlete! Našťastie sú čarodejnice, a tak sa ju snažia trochu vylepšiť - samozrejme pomocou kúzel. Netušia však, že čoskoro budú mať oveľa väčšie starosti... Chalanom vstup zakázaný!

 

naa-trapna-mamicka.jpg

 

15 Šialene šialené prázdniny

Tinka a Lissi sú v šoku: namiesto úžasných prázdnin v športovom klube alebo leteckého výletu do USA pôjde celá rodina stanovať! Doma vypukol absolútny chaos. Rodičia, bratia, batožina, ony dve a navyše morča aj s klietkou - to všetko sa musí zmestiť do neveľkého mikrobusu. V kepme pri Krivom jazere potom dievčatá stretnú toho najotravnejšieho chalana na svete. Keď sa z neho vykľuje Tinkin nevlastný brat a navyše sa onedlho objaví aj jej dávno stratený otec, je jasné, že tu pomôžu už jedine čary a kúzla.

 

sialene-sialene-prazdniny.jpg

 

16 Totálne šibnutá rodinka

Tinka a Lissi budú v nedeľu v televízii a uvidí ich celá škola. To je super! Ich nadšenie však netrvá dlho. Bratia robia jeden trapas za druhým a rodičia? Tí sú len na hanbu. Všetečná moderátorka Belinda si naviac zaumieni, že za každú cenu prenikne s kamerou do ich čarodejného domu. A aby toho nebolo málo, majú ešte k tomu všetkému na krku čarodejnícku komisiu. Podarí sa Tinke a Lissi odvrátiť blížiacu sa katastrofu? Chalanom vstup zakázaný!

 

totalne-sialena-rodinka.jpg

 

17 Baby na mizine

Dve nerozlučné kamarátky omylom vyčarujú obrovskú hromadu črepov a to rovno na pozemku svojich najprotivnejších susedov Fukovcov. Samozrejme, nebolo by žiadnym problémom odstrániť toľko škody pomocou kúzel a čarodejníckych trikov, lenže obyčajné čarodejné tlesknutie tentoraz nestačí. Lissi a Tinka k tomu naliehavo potrebujú vyššie vreckové. Ako však vytiahnuť šetrnému ockovi peniaze z vrecka?

 

baby-na-mizine.jpg

 

18 Baby na zabitie

Lissi a Tinka sú spolužiačky. Chodia do jednej triedy, dokonca spolu sedia v jednej lavici - a pritom jedna druhú nemôžu ani vystáť. A to sa z nich majú každú chvíľu stať sestry! Lissin otecko a Tinkina mamička sa totiž do seba zamilovali a chcú sa zobrať. Zdá sa však, že Lissi a Tinka sú pevne rozhodnuté urobiť sebe, rodičom a súrodencom zo života peklo. Všetko ale zmení jeden nenápadný školský projekt, pri ktorom majú žiaci v rámci hodiny dejepisu navštíviť starších spoluobčanov. Je pani Schiketanzová vážne to, čo o sebe tvrdí - teda čarodejnica?

                                                     baby-na-zabitie.jpg

 

19 Baby v akcii... To je husté!

To je strašné! Lissi a Tinka majú veľa starostí. Musia zastaviť vyvádzanie záhadnej gorilej bytosti, a navyše sa otec s mamou stále hádajú, ešte aby sa tak rozpadla rodina. Na dovŕšenie všetkého sa koncom týždňa koná školský ples a Tinka si nemá čo obliecť! Nedá sa nič robiť, tu pomôžu vari už iba kúzla a čary! Hor sa do akcie! Chalanom vstup zakázaný!

baby-v-akcii...-to-je-huste.jpg

 

20 Chalani a iné katastrofy

Dve poriadne prefíkané sestry, Tinka a Lissi majú dvoch ešte horších bratov - Franka a Stana, ktorí nevynechajú žiadnu príležitosť, aby ich dokázali poriadne nahnevať. Neprejde deň, aby im nevyviedli nejaký vydarený kúsok, nech už sú to vystreľujúce guličky pod kobercom alebo telové mlieko naliate do fľaštičky od šampónu. Skrátka nikdy si nie sú pred nimi isté. Lissi a Tinka im prisahajú pomstu! Nakoniec nie sú predsa čarodejnice len tak pre nič za nič...

 

chalani-a-ine-katastrofy.jpg

 

21 Počuj, tebe preskočilo?!

To je na zbláznenie, Tinke určite preskočilo! Prečo by sa inak chcela stať hovorkyňou triedy? Lissi nad takým nápadom síce iba krúti hlavou, má však sestru rada a tak sa rozhodne pomôcť jej malým kúzlom. No všetko dopadne trochu inak. A aby toho nebolo málo, rodičia odchádzajú na dovolenku a na dievčatá dozerá prísna babička. Navyše sa blížia záverečné skúšky v čarodejníckej škole. Ako sa to všetko skončí? Chalanom vstup zakázaný!

 

pocuj--tebe-preskocilo.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky CHALANOM VSTUP ZAKÁZANÝ